Positive Drive

Cases

30 is de Deal

Een van de projecten is ’30 is de deal’. Een unieke snelheidscampagne die zorgt voor bewustwording van de snelheid die wordt gereden, met name in woonwijken. Een extra stimulans is de kans op prijzen wanneer je je aan de snelheid houdt.

In Prinsenbeek is in 2017 de eerste campagne opgezet, en met succes. In 70% van de deelnemende straten is de snelheid significant gedaald. Gemiddeld met 4%!

Vanzelfsprekend is ’30 is de deal’ ook aanpasbaar naar 50, 60, 70 of 80 kilometer per uur wegen.

Laat je sporen achter

Benieuwd naar hoe inwoners nu echt reizen door de stad? Dan is ‘Laat je sporen achter’ een goede manier om daarachter te komen. Tijdens ‘Laat je sporen achter’ wordt actueel verkeersgedrag gemeten.

Niet alleen het auto- en ov-verkeer wordt in beeld gebracht, maar ook de meer verborgen modaliteiten fietsen en wandelen. Zo vormt de campagne een mooie aanvulling op de al bestaande verkeersmodellen.

Fiets stimulering

Fietsstimulering is mogelijk op meerdere manieren. Als gemeenten meer inwoners op de fiets naar het centrum krijgen bijvoorbeeld. Of als werkgever jouw werknemers stimuleren om op de fiets naar het werk te komen. Samen kijken we naar een passende en op maat gemaakte oplossing.

cycling logo #4

Spitsmijden

Positive Drive is ook in te zetten voor spitsmijdprojecten, zowel binnenstedelijk als op de snelweg. In Breda hebben we in samenwerking met de Gemeente Breda het project Singelmijden opgezet en uitgevoerd in 2016/2017. Mensen werden gestimuleerd om tijdens de spits de Wilhelminasingel te mijden. Als beloning spaarden zij een product of belevenis bij elkaar.

In 2017 zijn we gestart met het spitsmijdproject Slim op de A27. Automobilisten die vanuit Almere richting Utrecht over de A27 reden werden gedurende de wegwerkzaamheden op de A27 gestimuleerd deze te mijden. Hiermee spaarden zij een mooi bedrag bij elkaar.

Lees meer over Singelmijden en Slim op de A27